10. maj 2000

FM 2000/12

 

BETÆNKNING

 

Afgivet af Landstingets Skatte- og afgiftsudvalg

vedrørende

Forslag til landstingslov om ændring af landstingslov om skattebegunstiget opsparing

Afgivet til 2. behandlingen

 

Landstingets Skatte- og afgiftsudvalg har under behandlingen bestået af


landstingsmedlem Per Berthelsen (S), formand
landstingsmedlem Anders Andreassen (S) som suppleant for landstingsmedlem Hans Enoksen (S)
landstingsmedlem Lars Sørensen (IA)
landstingsmedlem Daniel Skifte (A)
landstingsmedlem Mads Peter Grønvold (K)

 

Landstingets Skatte- og afgiftsudvalg har på sit møde den 9. maj 2000 behandlet forslag til landstingslov om ændring af landstingslov om skattebegunstiget opsparing.

Landstingets Skatte- og afgiftsudvalg finder det vigtigt, at opsparingen i samfundet styrkes. Et af midlerne til en styrkelse af opsparingen er at præmiere særlige områder, hvor samfundet yder et rentetilskud.

Derfor er udvalget tilfreds med, at grænsen på 10 år for ydelse af rentetilskud ophæves, således at de skattebegunstigede opsparingsordninger gøres endnu mere attraktive.

Skatte- og afgiftsudvalget er særdeles tilfreds med, at nærværende forslag åbner for muligheden af at yde rentetilskud til opsparing til uddannelsesformål, således at det også på denne måde gøres attraktivt at tage en uddannelse, når man tænker på, hvor hårdt brug Grønland har for veluddannede unge mennesker.

Endelig konstaterer udvalget med tilfredshed, at der med forslaget åbnes op for, at alle pengeinstitutter, der er fuldt eller begrænset skattepligtig til Grønland, kan tilbyde deres kunder muligheden for at foretage en skattebegunstiget opsparing, således at borgerne frit kan vælge, hvor de ønsker at foretage en skattebegunstiget opsparing.

Et enigt Skatte- og afgiftsudvalg skal hermed indstille forslag til landstingslov om ændring af landstingslov om skattebegunstiget opsparing til vedtagelse af Landstinget.

 

Per Berthelsen


Anders Andreassen

Lars Sørensen

Daniel Skifte

Mads Peter Grønvold